x Sinds 1996 is G.J. Meijer gesitueerd aan de Splijtbakweg 7-9 te Almere. Vanaf de eerste dag is de “ no nonsens” mentaliteit neergezet en deze geldt nog steeds door het hele bedrijf. Uiteraard is het bedrijf ieder jaar gegroeid en uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande sanitair- en tegelbedrijven in Nederland en volgens sommige zelfs ver daarbuiten.
Uniek in Nederland, 4500 m2

Waterdichtheid

Codering voor waterdichtheid

Waterdichtheid:

Zoals u heeft kunnen zien zijn de AquaSound producten van GJ Meijer geproduceerd volgens de internationale richtlijnen welke aangeduid worden met verschillende codes. Een logische vraag is vervolgens: Wat betekenen de verschillende waterdichtheidscodes: IP-X5, IP-X6 etc? De IP-codering (International Protection Rating, ook soms Ingress Protection) op elektrische apparaten is een aanduiding voor de mate van beveiliging van de constructie van elektrische of elektronische apparatuur tegen eigen schade door gebruik in “vijandige omgevingen” en tegen eventueel gevaar voor de gebruiker.

Bron: – Wikipedia.org

IP-X4 betekent dat er geen beschadiging optreed bij blootstelling aan een waterstraal van 10 liter per minuut vanuit welke hoek dan ook.
IP-X5 betekent dat er geen beschadiging optreed bij blootstelling aan een waterstraal van 12,5 liter per minuut vanuit welke hoek dan ook.
IP-X6 betekent dat er geen beschadiging optreed bij blootstelling aan een waterstraal van 100 liter per minuut vanuit welke hoek dan ook.
IP-X7 betekent dat er geen water het apparaat binnenkomt als het een half uur op 1 meter diep wordt geplaatst.

Ter vergelijking: een normale douchekop heeft een waterverbruik van tussen de 8,7 en 11,5 liter per minuut en bij een water besparende douchekop is dit nog lager. Een certificering van IP-X4 of hoger houdt hiermee in dat het apparaat niet defect zal raken door uw douche, zelfs niet als u de douchekop er vol op richt.

[NEWSLETTER_SIGNUP]